Gama de servicii Dentexpert Magic

Laserul dentar folosit in clinica stomatologica Dentexpert Magic ce se regaseste in gama de servicii oferite de aceasta este un varf al tehnologiei in domeniu. Produs al firmei americane Biolase, schimba complet conceptia tratamentelor dentare, inlocuind instrumentele clasice rotative atat de temute pacientilor. Caria dentara poate fi rezolvata acum prin aceasta tehnologie non-contact, fara anestezie, fara durere, fara vibratii si fara zgomote adiacente.

Endodontia foloseste laserul dentar pentru sterilizarea perfecta a canalelor radiculare. In chirurgia dento-alveolara si implantologie, in paradontologie si protetica, practic in toate specialitatile stomatologice, laserul isi gaseste aplicatii spectaculoase. Se renunta astfel la instrumentarul clasic (bisturiu, freze dentare, chiurete dentare, freze trepan, etc). Unul din marile avantaje este reducerea aparitiei durerii cu pana la 90% ceea ce scade pana la zero nevoia de anestezie, iar sterilizarea tesuturiler infectate se realizeaza cu o rata de pana la 99%.

Microscopul dentar utilizat de clinica stomatologica Dentexpert Magic permite vizualizarea perfecta a tuturor detaliilor stomatologice. Toate tratamentele efectuate sub microscop elimina eventualele imperfectiuni ale tratamentelor realizate sub privire directa. Microscopul dentar isi gaseste aplicatia cu predilectie in paradontologie si endodontie, unde campul operator este de ordinul zecimilor de milimetru pana la 3-4 mm.

Caria dentara este una dintre problemele cele mai frecvente ale cavitatii bucale. In fazele incipiente, cand nu este afectat nervul dentar, rezolvarea leziunilor poate fi facuta intr-o singura sedinta. Materialele compozite folosite de clinica stomatologica Dentexpert Magic permit refacerea structurii dentare, respectand anatomia, culoarea si functionalitatea dintelui natural. Si obturatiile (plombele) metalice vechi, inestetice, colorate si infiltrate pot fi inlocuite cu obturatii compozite cu rezistenta mecanica si estetica deosebita.

Cand profunzimea cariei dentare afecteaza sanatatea nervului dentar, recurgem la endodontie, specialitate ce se ocupa cu tratarea canalelor dentare.

Pentru un tratament complet si sigur al canalelor radiculare, echipa Dentexpert Magic foloseste cea mai noua versiune de sisteme endodontice din Nichel-Titan: sistemul ProTaper. Astfel acei dinti cu canale curbe pot beneficia de un tratament corect.

Asa numita „parodontoza” este o afectiune cronica, degenerativa a sistemului de sustinere a dintilor (gingiei, ligamentelor parodontale, cementului si osului alveolar). Aceasta afecteaza in prima faza doar gingia, extinzandu-se intr-un timp variabil catre celelalte componente ale parodontiului marginal. In fazele avansate apare distructia la nivelul osului alveolar, dintii devenind mobili.

Care este rolul parodontiului marginal? Dintele este fixat in osul maxilar (mandibular) prin intermediul ligamentelor parodontale. Acestea realizeaza legatura dintre dinte si osul alveolar, avand si rolul de a amortiza socurile si de a preveni suprasolicitarea unui dinte prin mecanisme de aparare de tip feed-back. Odata cu lezarea ligamentelor prin procese inflamatorii sau traumatice, dintele capata mobilitate si poate fi chiar pierdut, daca nu se intervine cu promptitudine inca de la aparitia primelor semne.

Cum apare boala parodontala? Cauza principala a imbolnavirii parodontiului marginal este placa bacteriana . In cavitatea bucala exista numeroase specii microbiene care in mod normal se afla in echilibru si nu dauneaza organismului. In lipsa unei igiene bucale corect realizate, aceste bacterii pot deveni patogene provocand inflamatia parodontiului. In afara de cauza microbiana, s-au descoperit si studiat multi alti factori care joaca nu un rol principal, ci favorizant in producerea parodontopatiei. Acestia din urma pot fi de natura sistemica sau locala.

Bolile generale influenteaza starea de sanatate sau imbolnavire a parodontiului. Acestea favorizeaza instalarea parodontopatiei,ii grabesc evolutia, incetinest vindecarea si favorizeaza aparitia recidivelor in urma tratamentului local.

Dintre factorii generali mentionam:

•Ereditatea
•Sindroamele genetice precum S. Down, S. Papillon- Lefevre, S. Rathburn
•Ateroscleroza
•Boli hepatice
•Diabetul zaharat
•Boli ale celulelor sangelui: leucemia, anemia, trombocitopenia
•SIDA
•Alergii la medicamente, metal, etc
•Afte, herpes, sifilis, candidoza.

La nivelul cavitatii bucala pot exista numerosi factori ce pot afecta parodontiul marginal. Acesti factori sunt considerati locali si sunt:

•Tartrul dentar- el prin suprafata rugoasa favorizeaza acumularea placii bacteriene, pe care o mentine in contact strans cu gingia, fiind de asemenea si un factor iritativ pentru aceasta
•Cariile dentare, mai ales cele situate in apropierea gingiei
•Obturatiile (plombele) nefinisate si neadaptate
•Lipsa unor dinti duce la migrarea dintilor restanti, la contact direct al alimentelor cu papilele interdentare
•Inghesuirile si spatierile dentare
•Bruxismul, inclestarea dintilor
•Periajul traumatic
•Folosirea incorecta a scobitorilor
•Instrumentele de suflat
•Mentinerea unor obiecte intre arcadele dentare: cuie, pipa sau alte obiecte dure

Desi exista o multitudine de factori ce pot dauna gingiilor noastre, o igiena bucala corespunzatoare, vizitele periodice la stomatolog si instaurarea terapiei la momentul potrivit, pot duce la pastrarea starii de sanatate a suportului dintilor, implicit si la pastrarea acestora.

In clinica Dentexpert Magic, datorita medicilor specialisti si a echipamentelor detinute, toate aceste probleme se pot rezolva cu succes!

Daca vreti sa beneficiati de tehnologii de varf la nivel mondial, operatiile parodontale din clinica Dentexpert Magic va ofera suportul necesar, prin echipamentele performante pe care le detinem. Astfel:

•microscopul dentar este folosit pentru expunerea marita a unui camp operator de cativa milimetri patrati.
•laserul performant rezolva multe probleme parodontale printr-un sistem unic de tratament, minim invaziv, cu rezultate exceptionale.
•tratamentele de mentinere a sanatatii parodontale sunt efectuate cuaparate ultrasonice de mare acuratete.

Tratamentele parodontale pornesc de la un simplu, dar foarte important, detartraj, supra si subgingival, completat sau nu cu air flow. Acesta este un dispozitiv ce indeparteaza pigmentii si microdepunerile greu vizibile de tartru cu un jet de microparticule antrenate intr-un flux de aer.

Pe masura ce boala parodontala se agraveaza tratamentele devin mai complexe: chiuretaje in camp inchis sau deschis, operatii cu lambou, aditii osoase si grefe de mucoasa gingivala. Acestea sunt grupe mari de tratamente, pe care clinica Dentexpert Magic le particularizeaza in functie de tipul si gravitatea bolii parodontale intalnite.

In clinicile Dentexpert Magic specialistii in chirurgie dento-alveolara va pot rezolva orice problema, de la simplele extractii ale dintilor monoradiculari, pana la extractia molarilor de minte sau a altor dinti inclusi submucos sau intraosos. Puteti beneficia de interventii chirugicale cu inserare de implanturi, aditii osoase, sinus lift, operatii cu lambou..

De ce implantul dentar?

Implantul dentar este un surub de titan care se insera chirurgical in osul alveolar, in zona edentata. Absenta unuia sau mai multor dinti poate fi rezolvata prin mai multe metode: efectuarea unor proteze mobile, a unor punti dentare intre dintii adiacenti spatiului edentat sau inlocuirea dintilor absenti printr-un implant dentar.

Fara discutie, implantul dentar este rezolvarea cea mai moderna si mai fiziologica a edentatiilor. Aceasta metoda exclude afectarea dintilor vecini prin slefuirea specifica puntilor dentare si permite preluarea si transferul fiziologic al fortelor masticatorii in os.

Aceasta interventie are loc sub anestezie locala. Dupa inserarea implantului urmeaza o perioada de 4-6 luni, necesara integrarii acestuia in osul alveolar.

Dupa acest interval de timp se practica o incizie circulara in zona implantului pentru aplicarea bontului protetic. Acesta se amprenteaza in vederea realizarii coroanelor dentare care vor restabili, functional si fizionomic, integritatea arcadelor dentare .

Zambetul este cartea noastra de vizita si ne poate scoate uneori din situatii dificile. Exprimam prin el o gama de sentimente, de aceea trebuie sa fie cat mai aproape de perfectiune.

In clinica stomatologica Dentexpert Magic este acordata o grija deosebita acestei specialitati – estetica dentara.

O carie vizibila, o fisura, fractura unui unghi dentar, absenta unui dinte, inghesuirea dentara, pigmentarea de diverse cauze, tartrul, toate sunt probleme pe care echipa noastra le poate rezolva, dandu-va astfel din nou incredere in zambetul dumneavoastra.

Fara discutie, colaborarea cu celelalte discipline este absolut necesara. Prezenta tuturor specialitatilor in cabinetul stomatologic Dentexpert Magic din Bucuresti si Brasov economiseste timpul, atat de pretios pentru noi toti.

Din metodele de rezolvare a problemelor inestetice amintim: • tratamentul cariilor si inlocuirea obturatiilor metalice cu materiale compozite a caror varietate coloristica reface impecabil culoarea dintelui natural.

• fatetarea, directa sau indirecta, presupune aplicarea unui strat subtire de material compozit sau ceramica pe suprafata dentara in scopul repararii micilor defecte coloristice sau de structura. Fatetarea respecta vitalitarea dintelui, slefuirea fiind minim invaziva sau non-invaziva.

• albirea dentara utilizand geluri profesionale de albire.

• coroane integral ceramice ce refac distructii mari ale tesutului dentar. Ceramica integrala este cel mai bun material dentar, biocompatibil si extrem de fizionomic. Este aproape imposibil de sesizat diferenta fata de un dinte natural!

Vizita la medicul stomatolog trebuie să fie o experienţă plăcută, pozitivă, relaxanta chiar şi atunci când sunt necesare proceduri complicate. Majoritatea copiilor speriaţi de vizita la stomatolog, refuza deseori intalnirea cu acesta dar stomatologia modernă oferă în prezent tratamente confortabile pentru pacienţii temători. Unul dintre acestea este sedarea conştientă cu protoxid de azot (N2O) şi oxigen (O2), cunoscută şi sub numele de inhalosedare.

Inhalosedarea se adresează atât copiilor anxioşi, care au trecut prin experienţe neplăcute, dar şi acelora care vor să reducă vizitele la stomatolog, căci sub sedare conştientă se pot face mai multe tratamente pe parcursul aceleiaşi şedinţe, aprecierea duratei tratamentului fiind alterată. Copiii se vor simţi relaxaţi, deoarece inhalosedarea are un efect uşor euforizant, putând fi astfel mai uşor sugestionaţi, deşi starea de conştienţă şi reflexele de apărare rămân intacte. Procedura poate fi folosită şi pentru pacienţii cu reflex de vomă.

Avantajele INHALOSEDĂRII Perioada de inducţie este scurtă, de aproximativ 2 – 3 minute, nu necesită injecţii sau perfuzii, iar profunzimea sedării conştiente poate fi verificată şi modificată în orice moment, ceea ce îi oferă medicului posibilitatea unui control eficient. Totodată, durata este variabilă, în funcţie de necesităţile tratamentului dentar. Protoxidul de azot (N2O) nu este toxic, este uşor dulceag, si nu ataca componentele sangvine, nu este captat în ţesuturi (muşchi, oase, ţesut adipos) şi se elimină la nivel pulmonar.

O lucrare protetica este o piesa care inlocuieste un organ sau o parte a corpului. In cazul nostru, inlocuirea dintilor pierduti se face cu lucrari protetice. Cabinetele noastre executa toate tipurile de lucrari protetice, exceland in cele total fizionomice, din ceramica (portelan).

Lucrarile protetice fixe

Coroanele dentare si protezele partiale fixe, asa numitele punti sau “poduri”, sunt lucrari protetice care se fixeaza de dinti sau implanturi prin intermediul unor cimenturi. Ele pot acoperi unul sau mai multi dinti, de multe ori ocupand si spatiul ramas in urma pierderii unui dinte. Acestea sunt de preferat protezelor mobilizabile, fiind mult mai fiziologice si usor de suportat de pacienti.

Materialul folosit in clinica stomatologica Dentexpert Magic este ceramica dentara, cunoscuta si sub numele de portelan. Ceramica este materialul cu compatibilitatea cea mai buna cu organismul uman. Are rezistenta similara cu a smaltului dentar, fizionomia impecabila, rezistenta crescuta in timp si, foarte important, nu isi modifica culoarea (nu imbatraneste) ca alte materiale.

Cabinetele stomatologice Dentexpert Magic va ofera materialele cele mai bune existente pe piata, care sunt puse in valoare de experienta medicilor nostri. Ceramica poate avea ca suport un schelet metalic (varianta clasica) sau de oxid de zirconium (varianta moderna – ceramica integrala).

Lucrari protetice mobilizabile

Acestea sunt piese protetice mentinute pe dinti cu ajutorul crosetelor sau a unor sisteme speciale precum capsele, magnetii, telescoapele, etc. In cazul in care pacientul nu indeplineste conditiile pentru realizarea unei lucrari fixe, refacerea integritatii arcadei dentare se poate realiza cu ajutorul lucrarilor mobilizabile. Desi s-au folosit foarte mult timp si inca se mai folosesc, ele pot aplica forte nefiziologice asupra dintilor restanti, rezultatul in timp fiind unul nefavorabil. Astfel, tendinta este de aplicare a celor mai sanatoase metode terapeutice pentru pacienti, la ora actuala insemnand implantul dentar.

Lucrari protetice mobile

In cazul lipsei totale a dintilor se poate opta pentru o proteza totala sau mobila. Tratamentele moderne realizate in clinica stomatologica Dentexpert Magic incearca sa reduca utilizarea protezelor mobile, inlocuindu-le cu protezarea pe implanturi dentare. Metoda este mult mai fiziologica, mai usor de integrat, mai comoda si mai eleganta.

In cadrul programului pentru copii propus de clinica stomatologica Dentexpert Magic vom anticipa cresterea si riscurile de imbolnavire a dintisorilor, precum si posibilitatea de a interveni la momentul potrivit in evolutia problemelor dentare. Un medic specialist ortodont urmareste indeaproape evolutia cresterii dintilor copiilor si distributia lor pe arcade. Astfel prevenim orice fel de probleme legate de carii si putem indrepta defecte in cresterea si dezvoltarea dintilor si arcadelor dentare. Punem, deci, accentul si pe tehnici de ortodontie estetica.

Eruptia dintilor superiori sau inferiori in spatele dintilor de lapte este un lucru normal, dar care nu trebuie neglijat. Controlul medical este imperativ necesar pentru ca pot fi necesare extractii dentare. Extractiile dintilor de lapte se fac doar de catre medicul specialist , ele necesitand mult discernamant intrucat, incorect conduse, pot afecta foarte grav alinierea dintilor si in special a caninilor care pot iesi mult in afara arcadei, afectand astfel estetica dentara.

Varsta la care copilul trebuie invatat sa se spele pe dinti este 2 ani, iar prima vizita la cabinetul stomatologic nu trebuie sa se faca mai tarziu de 2 ani si 6 luni. Aceasta este varsta la care se termina eruptia dintilor de lapte si copilul prezinta 20 dintisori.

Indreptarea dintilor se poate face cu aparate mobile doar pana la varsta de 16 ani, dupa care are loc osificarea si modificarile nu vor mai putea fi obtinute decat cu aparate dentare fixe (recuperarea fiind mai costisitoare si mai greu de facut necesitand un specialist ortodont cu dotare speciala pentru ortodontie fixa). Ghid pentru parinti: Scopul acestui ghid este sa va lamureasca care sunt pasii ce trebuie urmati pentru ca micutul dumneavoastra sa nu cunoasca spaima de dentist. Si, mai ales, sa nu va rupa inima plangand noaptea din cauza vreunui dintisor.

Foarte important! Este gresit sa ii spunem copilului: “hai sa mergem la dentist acum, cata vreme caria este mica si nu ai nevoie de injectie!” Va fi greu sa ii explicati ca aceasta procedura este inofensiva, atunci cand va avea nevoie. Suprimarea obiceiurilor vicioase este deosebit de importanta: suptul degetului / degetelor. alaptarea dupa varsta de intarcare. dormitul cu pumnul sub obraz. muscarea/sugerea buzei inferioare (frecvent la fetite).

Ce poate medicul stomatolog sa faca pentru ca dintii de lapte sa nu se carieze, mai ales ca periajul la aceasta varsta intampina greutati? Nimic mai usor: pur si simplu se pensuleaza pe suprafata dintilor un lac special, adica maselutele se “sigileaza”. Ele vor deveni astfel mult mai rezistente la atacul cariilor. Fara carii, micutul dumneavoastra va avea pofta de mancare, un somn linistit, iar dintii definitivi vor fi albi si sanatosi. Un control la fiecare 6 luni il va familiariza cu medicul, cu atmosfera, castigandu-i increderea.  Altfel si la 6-7 ani, copii refuza chiar sa deschida gura.

Cu ocazia acestor controale, copiii pot beneficia, in cadrul clinicii stomatologice Dentexpert Magic, de periaje profesionale cu paste aromate, cu sau fara fluor, special concepute pentru ei, si nu in ultimul rand, care castiga bunavointa celui mic. In plus, se vor obisnui cu zgomotul specific aparaturii noastre.

Reguli de folosire pentru aparatele ortodontice mobile: Aparatul ortodontic mobil va fi tinut in cavitatea bucala 16 ore pe zi (noaptea si se completeaza ziua pana la 16 ore). Aparatul nu se poarta in timpul practicarii diverselor sporturi In timpul meselor, pacientul nu va purta aparatul ortodontic mobil Igienizarea aparatului: Igienizarea se face la fiecare indepartare din cavitatea bucala Igienizarea se face prin spalare cu apa si sapun, cu ajutorul unei periute de maini, insistandu-se asupra marginilor, spatiilor dintre fragmente si suruburilor. Se clateste cu apa calduta.

Igienizarea cavitatii bucale: Se face la fiecare aplicare a aparatului in cavitatea bucala. Clatirea gurii cu apa de gura dupa fiecare periaj. Controlul pentru igienizare profesionala la 3 luni sau oricand este nevoie. Activarea aparatului ortodontic mobil se face cu cheita speciala primita odata cu aparatul, conform indicatiilor medicului: Intotdeauna in sensul aratat de sageata, la intervale exacte de timp (conform indicatiilor medicului), seara. Inainte de activare, aparatul va fi purtat cel putin 1-2 ore.

ATENTIE: nu va fi activat dupa o perioada de repaus. Dupa activare se trece imediat la purtarea aparatului. Este obligatorie: prezentarea la control atunci cand apar probleme cum ar fi: Imposibilitatea aplicarii corecte a aparatului, conform indicatiilor primite de la medic Lipsa de stabilitate a aparatului. Deteriorarea aparatului. Durerea.

Va rugam sa ne contactati ori de cate ori aveti nelamuriri sau apare vreo problema Este obligatorie prezentarea la control conform indicatiilor medicului. In primele 7-10 zile de la aplicarea aparatului ortodontic mobil, veti putea resimti o usoara hipersalivatie (exces de secretie salivara) sau dificultati in inghitirea salivei. Aceste mici neajunsuri dispar complet dupa trecerea acestui interval de timp daca aparatul este purtat corect. Se recomanda exercitii de dictie (citit cu voce tare, rar, pronuntand corect cuvintele si repetandu-le pe acelea pentru care exista dificultati). Tablete COREGA

Clinica stomatologica Dentexpert Magic beneficiaza de aparate radiologice cu cea mai mica doza de radiatie la ora actuala.

Imaginile obtinute sunt de mare fidelitate iar rezultatele pot fi livrate atat pe suport digital cat si pe film. Avem, de asemenea, posibilitatea efectuarii tomografiilor computerizate, imagini tridimensionale ce ofera toate detaliile zonei cercetate.

Avantajul extraordinar oferit de clinica Dentexpert Magic este preluarea unor radiografii intraoperator, avand practic control radiologic in cazul unor manevre “oarbe” cum sunt tratamentele endodontice sau inserarea implanturilor dentare.

Indiferent de complexitatea tratamentului medical, le oferim pacientilor optiuni complete si sigure de tratament, intr-un ambient modern, steril, inovator ca experienta si relaxant.

De asemenea, am alaturat echipei si medici specialisti in estetica faciala si in tratamente de reconstructie si rejuvenare a tenului.

Aflati mai multe informatii in acest material video.

 

Abonamente lunare

* Clientii nostri pot beneficia de achitare a tratamentelor in 10 rate lunare, fara dobanda si cu avans 0! Colaboram cu Banca Transilvania si Star Credit.

** Pentru Corporate, putem construi abonamente personalizate.

Abonament

# Clasic
 • GRATUIT
 • consult primar
 • consult periodic la 6 luni
 • 2 radiografii retroalveolare/an
 • urgente adulti si copii
 • 2 detartraje ultrasonice/ an
 • REDUCERI
 • tratamente endodontice - 10%
 • obturatii - 10%
 • albire dentara profesionala la domiciliu - 10%
 • tratamente ortodontice - 5%
Vreau abonamentul

Abonament

# Premium
 • GRATUIT
 • consult primar
 • consult periodic
 • consult de specialitate
 • radiografii retroalveolare
 • 2 detartraje ultrasonice/ an
 • igienizare air flow (profijet) 2/an
 • urgente adulti si copii
 • sigilari molari permanenti copii
 • REDUCERI
 • extractii dinti monoradiculari, pluriradiculari, temporari - 20%
 • obturatii - 20%
 • tratamente endodontie - 20%
 • albire dentara profesionala la domiciliu - 20%
 • tratamente protetice - 10%
 • tratamente ortodontice - 10%
Vreau abonamentul

Abonament

# Exclusiv
 • GRATUIT
 • consult primar
 • consult periodic
 • consult de specialitate
 • radiografii retroalveolare
 • 2 detartraje ultrasonice/ an
 • igienizare air flow (profijet) 2/an
 • urgente adulti si copii
 • sigilari molari permanenti copii
 • REDUCERI
 • extractii dinti monoradiculari, pluriradiculari, temporari - 30%
 • obturatii - 30%
 • tratamente endodontie - 30%
 • albire dentara profesionala la domiciliu - 50%
 • tratamente protetice - 25%
 • tratamente ortodontice - 15%
 • chirurgie parodontala (exclusive materiale de aditie) - 20%
 • implant dentar - 10%
 • tratamente laser - 10%
 • tratamente sub microscop - 10%
vreau abonamentul

Asigurati la serviciile noastre

Contacteaza-ne

Program

Brasov/ Bucuresti:
Lu – Vi: 09:00 – 21:00

Bucuresti Capsa
Lu – Jo: 09:00 – 21:00
Vi: 09:00 – 20:00

Suna-ne

+40 368 730 070

sau

+40 21 411 29 80