Politica de confidentialitate a site-ului Dentexpert Magic

Introducere

Va multumim ca sunteti interesat de/utilizati serviciile si produsele Societatii noastre.

Cu ocazia vizitarii site-ului nostru (i.e. https://dentexpert-magic.ro), a interactionarii cu noi si a utilizarii serviciilor si produselor noastre, colectam si prelucram date ale dumneavoastra cu caracter personal.

Prezenta politica are scopul de a va informa, in special, cu privire la: (1) categoriile de date cu caracter personal pe care le colectam, (2) scopurile pentru care le prelucram si temeiurile de prelucrare aferente, (3) perioada de stocare a acestor date, (4) destinatarii datelor cu caracter personal, (5) drepturile dumneavoastra si (6) politica noastra privind cookie-urile.

Continutul acestei Politici de Informare este pur informativ si nu afecteaza drepturile pe care vi le ofera legislatia. Vom face tot posibilul pentru a va facilita exercitarea acestora.

Identitatea operatorului

Datele dumnevoastra cu caracter personal sunt prelucrate de catre
DENTEXPERT MAGIC SRL, cu sediul in BUCURESTI, B-dul Eroilor Nr. 30, Sector 5, inregistrata la Registrul Comertului sub nr.  J40/4245/2004, C.U.I. 16242663.

 

Date de contact

Adresa postala Bucuresti: B-dul Eroilor Nr. 30, Sector 5

Adresa de e-mail: office-bucuresti@dentexpert-magic.ro

Adresa postala Brasov: Str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 54

Adresa de e-mail: office-brasov@dentexpert-magic.ro

Datele de contact ale responsabilului cu protectia datelor : Mia Peride, Tel.: +40 722 692 307, E-mail: mia.peride@dentexpert-magic.ro

Pentru o modalitate mai facila de contactare, puteti utiliza formularul de contact.

 

Categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucram si sursa acestora

In scopurile si temeiurile aratate mai jos, colectam si prelucram de la dumneavoastra urmatoarele categorii de date cu caracter personal, in masura in care ne furnizati aceste tipuri de date cu caracter personal:

Tipul de date colectate Exemple de date prelucrate
Date medicale

(date cu caracter personal sensibile)

boli anterioare, analize si medicamente administrate in trecut, tratament administat;

medicul accesat, recomandari medicale, date despre istoricul medical al familiei dumneavoastra,

date biometrice

 

Date de identificare nume, prenume, adresa de domiciliu, data nasterii
Date de contact adresa de corespondenta, adresa de email, numar de telefon
Date financiare contul bancar, denumirea bancii, numarul contului bancar sau al cardului bancar/ cod IBAN, numel

si prenumele titularului contului bancar sau al cardului bancar, data de la care cardul bancar este

valabil; data expirarii cardului bancar

Date de achizitie istoricul achizitiilor, serviciile si produsele achizitionate de la noi, modul de interactiune cu

dumneavoastra

Date tehnice adresa IP, sistemul de operare, browser-ul, geolocatia, paginile de pe site-ul nostru pe care le vizitati,

timpul petrecut pe aceste pagini si alte statistici

Date de utilizator numele utilizator, parola, data si ora de autentificare, activitatea online
Opinii si viziuni opinii si viziuni transmise sau postate despre noi pe retelele de socializare (social media) sau pe care

le faceti cunoscute pe alte canale publice

Dupa cum reiese din lista de mai sus, este posibil sa ne furnizati informatii cu privire la alte persoane, de exemplu, istoricul medical al rudelor dumneavoastra. Atunci cand acestea se refera la persoane identificate sau pe care le putem identifica, vom trata aceste informatii drept date cu caracter personal ale acelor persoane si le vom acorda si lor protectia necesara. Cu toate acestea, vom respecta obligatia de pastrare a secretului profesional (inclusiv a secretului medical) pe care o avem fata de dumneavoastra si nu vom informa aceste persoane despre aceasta procesare pentru a respecta obligatia noastra de secret profesional (inclusiv medical) fata de dumneavoastra.

De asemenea, mentionam ca nu aveti nicio obligatie de a ne furniza datele dumneavoastra cu caracter personal. Cu toate acestea, daca nu ne oferiti datele necesare, nu va fi posibil pentru noi sa va prestam serviciile pe care ni le solicitati.

 

Modalitati prin care colectam date cu caracter personal de la dumneavoastra

In principiu, colectam date cu caracter personal direct de la dumneavoastra, prin completarea de formulare online sau prin comunicarea cu noi prin posta, telefon, e-mail sau in persoana.

De asemenea, colectam date cu caracter personal prin mijloce automatizate, in urma utilizarii de catre dumneavoastra a site-ului nostru, incusiv prin servicii de tip analytics, in special in cazul in care aveti un cont de utilizator si il utilizati.

In plus, putem colecta date cu caracter personal din surse terte (cum ar fi furnizori de servicii de tip analytics) incluzand, dar fara a se limita la surse publice (cum ar fi registrul comertului, portalul instantelor judecatoresti), dupa caz.

 

Scopul prelucrarii si baza legala

Prelucram datele dumnevoastra cu caracter personal numai in masura in care aceasta este necesara potrivit scopurilor prezentate in tabelul de mai jos.

Prin prelucrare, se intelege orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

Scopul Categoria de date Baza legala
In scopuri legate de stabilirea unui diagnostic medical, de furnizarea de asistenta medicala sau a unui tratament medical categorii speciale de date: date genetice, date biometrice pentru identificarea unica a unei persoane fizice, date privind sanatatea necesara pentru executarea obligatiilor noastre din contractul incheiat cu dumneavoastra si in temeiul art. 9 alin. (2) lit. h) din GDPR – respectiv pentru stabilirea unui diagnostic medical, de furnizarea de asistenta medicala sau a unui tratament medical.
In situatii de urgenta medicala sau alte situatii in care va aflati in incapacitate (fizica sau juridica) de a consimti la prelucrare speciale de date: date genetice, date biometrice pentru identificarea unica a unei persoane fizice, date privind sanatatea necesara pentru protejarea intereselor vitale ale dumneavoastra (sau ale unei alte persoane fizice).
Prezentarea serviciilor si produselor noastre (e.g.marketing direct) date de identificare
date de contact
date de achizitie
necesara in faza precontractuala, in cazul in care ne solicitati o prezentare a serviciilor si produselor noastre;
necesara pentru interesele noastre legitime de a ne promova serviciile si produsele noastre.
Statistica si cercetare stiintifica raportare DSP conform Ordinul nr. 1255/2016 pentru aprobarea Normelor privind inregistrarea, centralizarea si raportarea informatiilor privind expunerea medicala a populatiei la radiatii ionizante necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale care ii revine operatorului
Prezentarea unei oferte (i.e. de pret) date de identificare
date de contact
date de achizitie
necesara in faza precontractuala in cazul in care ne solicitati o oferta (e.g. de pret).
In scopul furnizarii/livrarii serviciilor/produselor noastre si, in general, in scopul executarii contractului datele incluse in facturi (e.g. numele clientilor, date de identificare/ contact, serviciile prestate, contul bancar, semnatura) necesara pentru executarea obligatiilor noastre din contractul incheiat cu dumneavoastra;
necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale care ii revine operatorului (e.g. privitor la continutul unei facturi);
necesara pentru interesele noastre legitime de a urmari si obtine executarea contraprestatiei pentru serviciile/produsele noastre.
In scopul accesarii de servicii financiar-bancare (plata cu O.P. / cu cardul / in rate) nume, date de identificare/ contact, serviciile prestate, contul bancar, semnatura necesara pentru executarea obligatiilor noastre din contractul incheiat cu dumneavoastra;
necesara pentru interesele noastre legitime de a urmari si obtine executarea contraprestatiei pentru serviciile/produsele noastre.
In scopul gestionarii si mentinerii relatiei noastre cu dumneavoastra (e.g. prin intermediul unui CRM) date de identificare
date de contact
date de achizitie
necesara pentru executarea obligatiilor noastre din contractul incheiat cu dumneavoastra;
necesara exceucutarii unei obligatii legale (e.g. de raportare);
necesara pentru interesele noastre legitime de a gestiona si mentine relatia cu dumneavoastra.
In scopul administrarii si protejarii site-ului nostru date tehnice
date de utilizator
necesara pentru indeplinirea unei obligatii;
necesara pentru interesele noastre legitime de a administra site-ul si a preveni/remedia bresele de securitate.
In scopul analizarii datelor de acces ale vizitatorilor pentru imbunatatirea site-ului nostru si a experientei de utilizare a vizitatorilor date tehnice
date de utilizator
necesara pentru interesele noastre legitime de a imbunatati site-ul si experienta de utilizare a vizitatorilor.
In scopul indeplinirii obligatiilor noastre legale necesara pentru indeplinirea obligatiilor noastre legale cu privire la arhivare, sanatate, securitate, tinerea evidentelor si a altor obligatii pe care legislatia ni le impune.

 

Perioada de stocare a datelor cu caracter personal

Ca regula general, vom stoca datele dumneavoastra pentru o perioada cuprinsa intre 6 luni si 100 ani, in cazul documentelor medicale.

Datele cu caracter personal sunt prelucrate cat timp sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor mentionate mai sus, dupa care pot fi anonimizate in scop de cercetare sau statistica.

Mai jos, vom prezenta, cu titlu exemplificativ, modalitatea prin care determinam, pentru anumite cazuri specifice, durata de stocare a datelor dumneavoastra cu caracter personal.

Datele cu caracter personal prelucrate in scopul prezentarii serviciilor si produselor noastre vor fi retinute pana la momentul manifestarii de vointa din partea dumneavoastra de a nu mai primi prezentari ale serviciilor si produselor noastre, daca nu sunt necesare pentru un alt scop.

Datele cu caracter personal prelucrate in scopul prezentarii unei oferte de pret vor fi retinute un termen rezonabil in vederea posibilitatii incheierii unui contract.

Datele cu caracter personal prelucrate in scopul furnizarii/livrarii serviciilor/produselor noastre si, in general, in scopul executarii contractului, vor fi retinute pe parcursul executarii contractului si ulterior o perioada rezonabila de timp si, in orice caz, pe perioadele prevazute de lege.

Datele cu caracter personal prelucrate in scopul gestionarii si mentinerii relatiei noastre cu dumneavoastra vor fi retinute pe perioada nedeterminata, pana la exercitarea dreptului dumneavoastra de a fi uitat, in masura in care nu se mai justifica prelucrarea lor in temeiul legii, a unui contract sau a interesului nostru legitim.

Datele cu caracter personal prelucrate in scopul administrarii si protejarii site-ului nostru vor fi retinute pentru o perioada rezonabila de timp.

Datele cu caracter personal prelucrate in scopul analizarii datelor de acces ale vizitatorilor pentru imbunatatirea site-ului nostru si a experientei de utilizare a vizitatorilor vor fi retinute pentru o perioada rezonabila de timp.

Destinatarii datelor cu caracter personal

In pofida faptului ca nu este posibil sa va oferim, la acest moment, informatii precise cu privire la identitatea exacta a tuturor destinatarilor posibili ai datelor dumneavoastra, deoarece nu i-am stabilit in prealabil pentru fiecare persoana vizata in parte, incercam, in cele ce urmeaza, sa mentionam categoriile de persoane terte carora le transmitem datele dumnevoastra cu caracter personal :

 1. Adoptarea si revizuirea de politici si practici dedicate in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal ale persoanelor vizate;
 2. Utilizarea de clauze contractuale specifice cu colaboratorii si partenerii nostri, astfel incat sa asiguram un grad optim de confidentialitate si conformitate cu legea in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal;
 3. Limitarea datelor, in sensul minimizarii si prelucrarii datelor necesare, adecvate si relevante pentru scopurile prelucrarilor;
 4. Asigurarea exactitatii datelor dumneavoastra, prin completarea, actualizarea acestora, atunci cand este necesar;
 5. Restrangerea accesului la date, in sensul : (i) restrangerii ariei de persoane care au acces la datele dumneavoastra cu caracter personal (cum ar fi angajatii sau colaboratorii nostri) si (ii) includerii de mecanisme contractuale care sa asigure raspunderea acestora in cazul in care nu respecta o serie de obligatii de confidentialitate si de protectie a datelor cu caracter personal;
 6. Instruirea constanta a personalului in domeniul prelucrarii datelor cu caracter personal;
 7. Implementarea de masuri tehnice specifice, cum ar fi dubla autentificare;
 8. Realizarea de back-up-uri periodice, pe care le pastram securizat pentru perioade optime;
 9. Implementarea de sisteme de detectare/prevenire atacuri;
 10. Anonimizarea/pseudonimizarea datelor, atunci cand acest lucru este posibil si adecvat, nemaipermitandu-se identificarea persoanelor la care acestea se refera.

In situatia putin probabila a unei brese de securitate intampinate in pofida masurilor noastre rezonabile de securitate, vom urma procedurile legale pentru limitarea efectelor si informarea persoanelor vizate si a autoritatii de supraveghere competente, dupa caz.

Drepturile dumneavoastra

Aveti urmatoarele drepturi in legatura cu datele dumneavoastra cu caracter personal, garantate de legislatie:

 1. Dreptul de acces la date, adica dreptul de a obtine din partea operatorului o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, acces la datele respective.
 2. Dreptul la rectificarea datelor, adica dreptul de a obtine de la operator, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte. Tinandu-se seama de scopurile in care au fost prelucrate datele, persoana vizata are dreptul de a obtine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare.
 3. Dreptul la stergerea datelor (dreptul de a fi uitat), adica dreptul de a obtine din partea operatorului stergerea datelor cu caracter personal care va privesc, fara intarzieri nejustificate, iar operatorul are obligatia de a sterge datele cu caracter personal fara intarzieri nejustificate, in anumite cazuri (cum ar fi: datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru scopurile in care sunt colectate sau sunt prelucrate, persoanele vizate si-au retras consimtamantul pentru prelucrare si nu exista niciun alt temei juridic pentru prelucrare, persoanele vizate se opun prelucrarii datelor cu caracter personal care le privesc si nu exista interese legitime care sa prevaleze sau persoana vizata se opune prelucrarii datelor cu scop de marketing direct, prelucrarea datelor este ilegala).
 4. Dreptul la restrictionarea prelucrarii, adica dreptul de a obtine din partea operatorului restrictionarea prelucrarii in anumite cazuri (cum ar fi: persoana vizata contesta exactitatea datelor, prelucrarea este ilegala, iar persoana vizata se opune stergerii datelor cu caracter personal, solicitand in schimb restrictionarea utilizarii lor etc.).
 5. Dreptul la portabilitatea datelor, adica dreptul de a primi datele cu caracter personal care va privesc si pe care le-ati furnizat operatorului intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat precum si dreptul de a transmite aceste date altui operator, ambele in anumite cazuri.
 6. Dreptul la opozitie, adica dreptul de va opune, din motive legate de situatia particulara in care va aflatĭ, prelucrarii in temeiul: (a) indeplinirii unei sarcini care serveste unui interes public, (b) indeprinirii unei sarcini care rezulta din exercitarea autoritatii publice sau (c) in scopul intereselor legitime urmarite de operator.
 7. Dreptul de a nu face obiectul unui proces decizional individual automatizat, adica dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizata sau o afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa, cu respectarea anumitor conditii.
 8. Dreptul de a fi informat cu privire la incalcarea securitatii.In cazul in care incalcarea securitatii datelor cu caracter personal este susceptibila sa genereze un risc ridicat pentru drepturile si libertatile persoanelor fizice, operatorul informeaza persoana vizata fara intarzieri nejustificate cu privire la aceasta incalcare, in anumite conditii.
 9. Dreptul de a va retrage consimtamantul privind prelucrarea, in cazul in care temeiul prelucrarii este consimtamantul dumneavoastra acordat in prealabil.
 10. De asemenea, orice persoana care considera ca drepturile de care beneficiaza in temeiul GDPR au fost incalcate ca urmare a prelucrarii datelor sale cu caracter personal fara a se respecta GDPR are: (i) fie dreptul de a depune o plangerela o autoritate de supraveghere, (ii) fie de a recurge la instanta de judecata.

Pentru a exercita unul sau mai multe dintre aceste drepturi sau pentru a adresa orice intrebare despre oricare dintre aceste drepturi sau orice prevedere din aceasta  Politica de Informare  sau  despre  oricare  alte  aspecte  ale  prelucrarii  datelor dumneavoastra de catre noi, va rugam sa folositi oricand doriti detaliile de contact din Sectiunea 3 de mai sus (Date de contact).

Vom incerca sa raspundem cat mai rapid si complet tuturor intrebarilor si preocuparilor dumneavoastra si sa facilitam exercitarea drepturilor dumneavoastra, in conformitate cu prevederile legale.

 

Modificari ale prezentei Politici de Informare

Prezenta Politica de Informare poate fi actualizata/modificata la diferite intervale de timp, iar aceste modificari va vor fi aduse la cunostinta in mod corespunzator.

 

 

SITE-UL NOSTRU FOLOSESTE COOKIES

Ce este un cookie?

Cookies desemneaza fisierele stocate pe calculatorul, telefonul sau tableta dumneavoastra de catre web browser (e.g. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome etc.) la solicitarea unui website (e.g. www.google.ro etc.). Aceste fisiere contin numere si cifre si sunt folosite pentru stocarea unei anumite informatii in legatura cu activitatea dumneavoastra pe un anumit website.

Ce riscuri presupune un cookie?

Un modul cookie nu este un program de calculator si nu poate fi utilizat pentru a circula virusi. De aceea, un cookie nu este periculos. Cu toate acestea, cookie-urile pot fi, totusi, utilizate pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, cookie-urile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

Pentru ca, prin intermediul lor, se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (e.g. o retea WiFi nesecurizata).

Cum se poate controla un cookie?

Aceste cookies sunt stocate pentru o perioada determinata de website-ul la solicitarea caruia sunt salvate si pot fi sterse fie de catre dumneavoastra, fie de catre website-ul care a solicitat salvarea lor (doar in cazul in care se reviziteaza acest website) si, in orice caz, ele sunt sterse automat cand expira perioada lor de valabilitate.

Puteti controla si/sau sterge cookies dupa cum doriti. Puteti sterge toate modulele cookie care sunt deja pe computerul dumneavoastra si puteti seta cele mai multe browsere pentru a impiedica plasarea acestora. Daca faceti acest lucru, este posibil sa fiti nevoit sa reglati manual unele setari de fiecare data cand vizitati un site, iar unele servicii ar putea sa nu functioneze. Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc, de regula, in „optiuni” sau in meniul de „preferinte” al browserului tau.

Ce tipuri de cookie exista?

Cookies sunt de doua mari tipuri: de sesiune si persistente.

Cookies de sesiune sunt stocate temporar de web browser-ul dumneavoastra pentru ca acesta sa le memoreze pana cand inchideti fereastra web browser-ului.

Cookies persistente sunt stocate pentru o perioada mai mare de web browser-ul dumneavoastra, chiar si dupa ce inchideti fereastra web browser-ului. Acest tip de cookies pot fi salvate si de catre alte website-uri decat cel pe care il vizitati (cookies plasate de terti sau third party cookies) si pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele dumneavoastra, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta.

Pentru mai multe informatii pe acest subiect, va invitam sa cercetati pagina dedicata de pe website-ul Comisiei Europene (http://ec.europa.eu/ipg/basics/legal/cookies/index_en.htm).

Ce fel de cookie-uri utilizeaza site-ul nostru?

Site-ul nostru utilizeaza cookies (atat de sesiune, cat si persistente) in special pentru urmatoarele scopuri :

O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

 1. Identificare a utilizatorilor autentificati. Astfel, de fiecare data cand va autentificati, un cookie de sesiune sau persistent, dupa caz, cu un cod unic este salvat pe web browser-ul dumneavoastra. Daca in termenul de valabilitate al cookie-ului persistent pentru autentificare, accesati site-ul nostru de pe acelasi calculator, telefonul sau tableta si acelasi web browser, nu va trebui sa va autentificati din nou. Daca potrivit setarilor web browserului dumneavoastra nu putem salva cel putin cookies de sesiune, nu va veti putea autentifica;
 2. Cookie-uri de performanta a site-ului. Acest tip de cookie retine preferintele utilizatorului pe acest site, astfel incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului ;
 3. Cookie-uri de analiza a vizitatorilor. Acest cookie ne spune daca ati mai vizitat acest site pana acum. Acesta permite monitorizarea utilizatorilor unici care ne viziteaza si cat de des o fac. Atata timp cat nu sunteti inregistrat pe acest site, acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. In cazul in care sunteti inregistrat pe site, putem sti, de asemenea, detaliile pe care ni le-ati furnizat, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul – acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Politica de Informare, precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal ;
 4. Cookie-uri pentru publicitate. Aceste cookie-uri ne permit sa aflam daca ati vizualizat sau nu o reclama online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand ati vazut mesajul publicitar. Aceste cookie-uri le folosim si pentru a targeta publicitatea online. Putem folosi, de asemenea, cookie-uri apartinand unei terte parti, penrtu o mai buna targetare a publicitatii. Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre continutul vizualizat, nu despre utilizatori.

Cum puteti beneficia de o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies?

Marea majoritate a celor mai vizitate si mari site-uri folosesc cookie-uri, prin urmare acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate, printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

Mai jos, va prezentam cateva sfaturi care va pot ajuta sa navigati cu ajutorul cookie-urilor intr-o maniera sigura:

 1. Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile ;
 2. In cazul in care impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul ;
 3. Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware ;
 4. Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat, astfel incat sa nu se permita exploatarea punctelor slabe ale versiunilor vechi ale browserelor ;
 5. Asigurati-va ca va conectati la retele sigure.