Echipa

Ne caracterizeaza EXPERIENTA, PROFESIONALISMUL, ENTUZIASMUL, DORINTA DE A CRESTE IMPREUNA spre a oferi tratamente la inalte standarde.

Abonamente

Ca si asigurarea medicala generala, asigurarea medicala stomatologica este un lucru obisnuit in multe tari europene.

Filme educative

Acceseaza pagina pentru a vizualiza biblioteca video care explica proceduri, boli ale dintilor, si estetica dentara.

Promotii

Consulta lista de reduceri si alege oferta potrivita pentru tine

Metodele de rezolvare a problemelor inestetice

Rezolvarea cariilor si inlocuirea obturatiilor metalice cu materiale compozite a caror varietate coloristica reface impecabil culoarea dintelui natural.
Fatetarea, directa sau indirecta, presupune aplicarea unui strat subtire de material compozit sau ceramic pe suprafata dentara in scopul repararii micilor defecte de structura. Fatetarea respecta vitalitarea dintelui, slefuirea fiind minim invaziva.
Albire dentara utilizand geluri profesionale pentru albiri
Coroane integral ceramice ce refac distructii mari ale tesutului dentar. Ceramica integrala este cel mai bun material dentar, biocompatibil si extrem de fizionomic. Este aproape imposibil de sesizat diferenta fata de un dinte natural!

Ce este un implant?

Este un surub de titan care serveste drept stalp pentru inlocuirea unui dinte care lipseste. Ele pot inlocui un dinte sau mai multi. Implantul este inserat in osul maxilar sau mandibular printr-o interventie chirurgicala. Ulterior se asteapta o perioada de timp (4.6 luni) pana se stabileste o relatie de legatura intre implant si os (osteointegrare), astfel ca implantul sa poata servi drept sprijin pentru o coroana, o proteza fixa sau mobilizabila.

Un implant doare?

Nu, pentru ca se realizeaza sub anestezie locala. Regiunea in care s-a intervenit poate fi usor tumefiata cateva zile dupa, iar durerile de intensitate redusa care ar putea sa apara se remit de cele mai multe ori cu antialgice usoare.

De ce implant?

Este solutia optima pentru pacientii ce nu au dinti stalpi si nu pot beneficia de realizarea unei punti.
Va "salveaza" de la varianta unei proteze mobilizabile
Mentinem astfel integritatea dintilor vecini
Economie de timp si bani pentru dumneavoastra
Aspectul estetic este net superior
Nu afecteaza igiena cavitatii bucale

Cum tratam parodontoza?

Parodontoza - este o afectiune cronica a gingiei, de tip inflamator ce poate duce la pierderea dintilor prin distrugerea tesutul moale si a osului care sustine dantura.
In prima faza apare inflamatia gingiei – gingivita care se manifesta prin modificarea consistentei gingiei. Aceasta devine moale, si are o culoare spre rosu violaceu. De asemenea, papilele intrerdentare se inflameaza si se desprind de pe dinti, apar dureri, senzatie de prurit gingival, gingiile sangereaza foarte usor, chiar si la periaj cu pariuta cu par moale.
Parodontoza are drept cauza principala placa dentara - pelicula compusa in principal din bacterii.

Factori favorizanti : fumat, tartru, carii, edentatii, sarcina, menstruatie, monopauza, utilizare de anticonceptionale, diabet zaharat.
In parodontoza, tratamentul este complex si urmareste incetinirea evolutiei bolii. Acesta se poate face in mod nechirurgical prin detartraj, care consta in eliminarea tartrului si a bacteriilor de la suprafata dintelui si de sub gingie dupa care se aplica cateva zile substante antibiotice (apa de gura antibacteriana si geluri care contin antibiotic. Acestea se introduc in spatiul dintre dinti si gingii sau in buzunare dupa curatare profunda

In parodontoza avansata, tratamentul nechirurgical si buna igiena orala nu mai sunt suficiente si se recurge la tratamentul chirurgical :
Operatia cu lambou (chirurgie de reducere a "buzunarelor"): procedura consta in efectuarea unor incizii mici in gingie astfel incat o portiune a tesutului gingival poate fi ridicat, radacinile dintelui fiind expuse pentru o mai buna curatare.
Grefa de tesut moale :cand se pierde tesut gingival din cauza bolii parodontice, gingia se retrage. Daca retragerea gingiei este semnificativa, este nevoie de inlocuirea tesutului deteriorat. Acest lucru se face de obicei prin prelevarea unei mici zone de tesut din cerul gurii (bolta palatina) sau o alta sursa si atasarea ei in locul afectat.
Grefa de os: cand parodontoza este avansata si a distrus osul din jurul radacina dintelui se apeleaza la grefa de os. Grefa poate fi compusa din mici fragmente dintr-un os propriul os sau os sinteric. Grefa de os ajuta la fixarea dintilor in locatia proprie, previne pierderea lor.
Sfaturi pentru pacient:
• periajul dintilor de doua ori pe zi sau, mai bine, dupa fiecare masa sau gustare
• folosirea zilnica a atei dentare
• utilizarea apei de gura pentru a ajuta la reducerea placii bacteriene dintre dinti
• folosirea unei periute de dinti moale si inlocuirea periutei dupa cel mult la trei-patru luni de folosire